Cazare pentru evenimentul Turnul Primăriei Oradea, obiectiv turistic – 01.09.2017


Primăria Municipiului Oradea – Turnul Primăriei Oradea, obiectiv turistic.
La începutul secolului al XX-lea, zestrea edilitară a oraşului Oradea se îmbogăţea cu o somptuoasă construcţie, care urma să devină, în scurt timp, un însemnat centru administrativ şi urbanistic. Edificiul monumental al primăriei a fost construit după planurile arhitectului Rimanoczy Kalman, în stil neoclasic şi se întinde pe o suprafaţă de 5.508 mp. Clădirea primăriei a fost ridicată după numai doi ani de muncă intensă, între februarie 1902 – octombrie 1903.

Planul clădirii este în formă de „U” cu o latură deschisă. Edificiul se remarcă în primul rând prin monumentalitate. Are un parter şi două etaje, cu acces pe fiecare latură. Faţada dinspre Crişul Repede are un turn cu un orologiu la cota cea mai înaltă. Clădirea dispune de trei curţi interioare. Accentul decorativ cade, în primul rând, asupra faţadei principale în stil neoclasic, mai ales pe tronsonul central. Se poate afirma că, în zilele noastre, sunt un număr mic de imobile cu funcţie administrativă din România, care să reprezinte atât de bine îmbinarea funcţionalităţii cu aspectul impunător şi elegant.

La Turnul Primăriei beneficiati de tarif special si aveti acces cu doar 3 lei/persoana/intrare, in loc de 5 lei cu City Card.

 

Turnul Primăriei:
WebSite
E-mail
Facebook
Telefon: 0731 212 284

Locație

Primăria Municipiului Oradea
Piața Unirii, nr. 1
Oradea,Bihor410100România+ Harta Google
Telefon:
+40-259-437.000
Sit web:
http://www.oradea.ro/

 

PENSIUNEA TIROL VA STA LA DISPOZITIE CU CAZARE PENTRU ACEST EVENIMTNE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *